Min värld

Min familj fick veta att jag skulle sitta ensam hemma på Valborg, så de tyckte att jag skulle komma hem till dem och äta. Jag förklarade att jag inte kände mig ensam, eftersom jag var väldigt bra på att roa mig själv. ”Men det kan ju vara trevligt att slippa laga maten själv i alla fall”, påpekade min mor. Och det hade hon alldeles rätt i, så jag tog mig en uppfriskande promenad hem till dem i den kalla vårblåsten. Resten av kvällen satt jag hemma och skrev kommentarer till Nekyia medan folk festade och levde om nån annanstans i huset. Naturligtvis ska jag ha med några sidor i slutet av boken där jag berättar lite om hur serien kom till, de antika källorna, egna tokningar samt roliga fakta för den som kan tänkas intressera sig för sånt. Det slog mig återigen vilken stor betydelse den här fantasivärlden har haft för mitt psykiska välmående. Problemet är bara att ju mer jag vistas i den, desto mindre får jag att prata om med folk.

Nåväl. Boken kommer också ha några sidor med fanart. Nyligen fick jag denna underbara bild av Hades i all sin grå, vresiga glans från Jenny Hannula. Jag är väldigt förtjust i hennes teckningsstil, så jag blev verkligen glad över att hon ville bidra med en fanart.

 • http://sembtext.blogspot.com/ Göran S

  Hm, mitt första försök misslyckades. Jag testar en gång till:

  ”Naturligtvis ska jag ha med några sidor i slutet av boken där jag berättar lite om hur serien kom till, de antika källorna, egna tokningar samt roliga fakta för den som kan tänkas intressera sig för sånt.”

  Woo hoo!

  ”Det slog mig återigen vilken stor betydelse den här fantasivärlden har haft för mitt psykiska välmående. Problemet är bara att ju mer jag vistas i den, desto mindre får jag att prata om med folk.”

  Hm… Jag misstänker att det beror litegrann på vilka ”folk” du umgås med. Dina fans på SPX (och de av oss som inte tar sig dit) skulle säkert hellre prata om sådant än om hockey-VM, när man var fullast, eller ”Friday, Friday”.

  Jennys stil funkade väldigt bra med dina figurer. Det vore kul att se hur t ex Hedvigs eller Ainurs version av Hades skulle se ut…

  • Li Österberg

   Jo, det är klart att det beror lite på vilket folk jag umgås med. De flesta som jag känner skulle nog inte tycka att prat om antiken och mytologier är helt ointressant, men… det är ju bra om jag kan prata om nånting annat också. Jag är så nervös för att bara tråka ut folk.

   Ja, Jennys stil gick väldigt bra ihop med mina figurer. Förhoppningsvis kommer jag få en bild från Stef också. Jag borde ha bett fler personer om fanart, men jag är så oföretagsam när det gäller att ta kontakt med folk så det blev inte av. ^^;

 • http://awkwardbreak.com/ Nicklas

  Psykiskt välmående är att föredra. Utan det kan man inte prata med folk ändå, så att må bra är… bra. Eh, okej, det där lät bara dumt. Hursom, extramaterialet låter riktigt spännande — mer serieböcker borde ha extramaterial. Ser fram emot boken.

  • Li Österberg

   Ja, det är ju sant. Mår man dåligt är man ändå inte så trevlig att umgås med. Roligt att du ser fram emot boken. Jag hoppas att det blir nånting bra av den också. ^^