Serieveckan i Göteborg II

Igår var det allsång och en kort intervju med kärngruppen av Nasses Nekromantiker (som för övrigt är gamla klasskamrater till mig sedan tiden i serietecknarskolan i Hofors). Efter tio år i fanzineträsket ska de äntligen ge ut ett album på Man av Skugga Förlag. Det är tänkt att det ska komma nu i vår. Wheee!

Nasses Nekromantiker intervjuas av Tobias Eliasson, redaktören bakom Man av Skugga Förlag

Necronasse leder allsång

Därefter följde två föreläsningar som handlade om Lovecraftinspirerad skräck respektive fantasyserier som var både intressant och underhållande att lyssna på. Jag hoppas verkligen att det ska öppnas upp mer för serier inom fantasygenren i Sverige, då jag hör till dem som visserligen gillar vardagsrealism men även hyser en förkärlek för mer fantasibetonade berättelser.
Senare på kvällen skulle jag, Stef och Joacim gå ut och äta för att fira min 30-årsdag ett par dagar i förväg. Vi fick sällskap av några till från seriefestivalen och det slutade med att vi hamnade på en pizzeria i närheten av centralstationen (för att jag och Joacim inte skulle missa tåget tillbaka till Borås) ungefär en halvtimme innan de stängde. Alla sjöng för mig. Jag blev riktigt rörd.

Här ska vi just till att gå. Jag är den som har ett magiskt alien-ljus på rocken.
  • http://www.manavskugga.se Tobias

    Jag tackar för reklamen och för din förhandsbeställning! :)Roligt med bilder också, glömde givetvis att ta med min kamera…

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Det var så lite. Goda initiativ ska ha uppmärksamhet. 🙂

  • http://www.blogger.com/profile/13872281779827534403 Nickan

    Jag var helt slut efter Serieveckan. Efter att ha sovit 12 timmar i sträck under helgen, är jag dock tillbaka på banan.Tisdagen var en riktig höjdarkväll! Bra och intressant program.