Ett ufo gör entré


Jag är nog lite nervös inför avresan till Sandviken imorgon. Och inför vistelsen där, inte minst. Visst kommer det bli roligt att se alla syskonen igen, men det är ju oftast så förbannat svårt att prata med dem. Förut tänkte jag att det främst var mitt fel att kontakten blev så dålig mellan oss sedan jag flyttade hemifrån. Att jag blommade ut i min konstighet och sociala inkompetens på ett sätt som gjorde mig svårare för dem att få grepp om. Men ett par av mina vänner som umgåtts en del med min familj har också tyckt att syskonen är knepiga att få kontakt med ( de här två vännerna är i och för sig också lite ”konstiga” och befinner sig mer på min våglängd).

En annan sak som jag oroar mig för är att jag ska råka springa ihop med min gamla barndomsvän M. Hon flyttade visserligen till Stockholm för en tid sedan, men återvänder till Sandviken då och då för att hälsa på familjen. Nu är det inte så att M är dryg eller otrevlig, och jag har faktiskt henne att tacka för att jag inte var totalt ensam under min tonårstid, men vi gick skilda vägar för… ja, förmodligen över tio år sedan. Hon utbildade sig till förskolelärare, är nu gift och har ett barn. Jag läser visserligen till bibliotekarie men skulle egentligen helst sitta bakom kulisserna och plasta in böcker med så lite social interaktion som möjligt, jag lever i ett öppet förhållande och jag har dessutom steriliserat mig. Kommer jag framstå som något annat än ett ufo?

Det kan dock vara lite roligt och fascinerande att ibland besöka den typen av världar som M lever i. Det blir nästan som en liten fältstudie. Vad jag däremot vill undvika till varje pris är att folk ska tycka synd om mig, att de inte ser på mig som en jämlike utan som någon som ska bli ömkad. Det klarar jag inte av. Risken finns att jag då själv placerar mig i underläge, eftersom jag är så dålig på att diskutera och tala för mig.

Däremot ser jag fram emot att träffa Patrik och Joacim, och förhoppningsvis även Mats och Stef. Ska också försöka lösa mysteriet med kuken på teburken. Någon har nämligen ritat en kuk på en av mina teburkar och eftersom ganska få personer varit hemma hos mig är antalet misstänkta relativt begränsat. Stef, Patrik och Joacim har bedyrat/ beklagat sin oskuld. Likaså min äldsta lillebror och två av lillasystrarna. Dags att gå på resten av syskonskaran.

 • http://www.blogger.com/profile/12685390574267906048 Carl Jacobson

  ”Att blomma ut i konstighet och social inkompetens…” Det var en oslagbar formulering! Grattis!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tackar!

 • http://www.blogger.com/profile/16750645901698476845 Stefan Petrini

  Jag vill bara säga ”hej” och meddela att jag lagt till Agnosis på min bloggs länklista.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Hej, hej!Och tack. Eller vad man ska säga. 🙂