Med andra ögon

”Med andra ögon blir även små saker i vardagen fantastiska. Den ändlösa fantasin blir till en egen värld som finns bara ett hjärtslag längre bort. Det handlar om rastlösa nunnor, dagdrömmande bibliotekarier, gudomligt vansinne och ömhetstörstande människor med aspergers syndrom. Li Österbergs serier knyter samman drömmar med verklighet, nutid med dåtid och visar på nya sätt att uppleva tillvaron.”

Innehåll

Gloria sit masturbationi
Titeln är latin och betyder ungefär ”ära vare onani”. En tankfull liten serie från en medeltida nunnas perspektiv.

Du fattar ingenting
En berättelse om två systrar som en gång stått varandra nära, men som börjat växa ifrån varandra. Resterna av deras vänskap börjar knaka i fogarna när den ena isolerar sig i en stuga ute på landet tillsammans med sin pojkvän.

Med andra ögon
Hanna är en enkel bondflicka i de späda tonåren någon gång under 1700-talet. Det talas om att hon är lite efterbliven och alltid verkar befinna sig nånannanstans. Vad de inte vet är att Hanna har en hemlig vän som är så underlig att inte ens Hanna själv med säkerhet kan säga ifall denne vill henne illa eller väl.

Theia mania
Malin är en biblioteksassistent i 30-årsåldern med drag av Aspergers syndrom. Hon har ett lite komplicerat förhållande till romantisk kärlek, men ändå ett visst intresse för den nya killen på sitt jobb, vilket leder till diverse distraktioner.

Dödens boning
En kort serie om drömmar, fantasier och demoner som studerar litteraturvetenskap och förför människor på fritiden. Och om Sandviken.

Den går bland annat att köpa på Adlibris.