Inktober – Mytologi

Okej, innan jag går in på mina Inktoberteckningar så måste jag nämna att jag satt och signerade mina tre senaste böcker (Nekyia, Ljusförgörerskan och Athena – Pappas flicka) på Seriezonen i Uppsala förra helgen. Och det var det trevligaste som jag gjort på länge. Alla var supertrevliga och jag tror att nitton böcker blev sålda (vilket är väldigt bra med mina mått mätt).

Över till Inktober… Jag följde inget särskilt tema utan hade skrivit ihop en egen lista som bestod av mytologi och diverse fan art. Vi tar mytologiteckningarna först och fanarten i ett eget inlägg. Här är några av dem som jag blev mest nöjd med.

Hades och Persefone. Inspirerad av den här antika målningen.

Dionysos. Ni kommer få se mer av honom i kommande serier. Jag insåg först i efterhand hur obscen den där droppande tallkotten egentligen ser ut. Jag skulle nog ha gjort saven honungsfärgad istället för vit…

Afrodite. Hon kommer också dyka upp i kommande serier.

Pallas Athena. En av de få svartvita bilder som jag gjorde.

Erinyerna (förmodligen mer kända under sitt romerska namn Furierna). Jag läste en intressant sak om dem ganska nyligen i boken Helen of Troy: Beauty, Myth, Devastation av Ruby Blondell. Hon pratar om Erinyernas skräckinjagande porträtt i Aischylos tragedi Eumeniderna, och att det finns en anekdot om att när pjäsen uppfördes för första gången så fick gravida kvinnor i publiken missfall vid åsynen av dem.

 

  • http://rasmus.krats.se/RasmusKaj Rasmus Kaj

    Snygga bilder och spännande om kommande serier, de ser jag fram emot!