SIS 2016

spx

Jo, det var ju Stockholms internationella seriefestival för…öh, ett bra tag sedan nu. Jag började skriva på det här inlägget för flera veckor sedan, men av någon anledning körde jag fast i skrivandet gång på gång, som om jag inte riktigt visste vad jag skulle säga. Även om det var ovanligt många saker som strulade till sig för mig i år, och jag nästan ständigt gick runt med en lätt huvudvärk (som övergick till illamående på lördagskvällen), var årets festival också rolig och speciell på flera sätt.

100_2825

Jag sålde mina två senaste böcker, Ljusförgörerskan och Partydrottningen (den senare med manus och tuschning av Patrik Rochling). Alla exen av Ljusförgörerskan (arton, tjugo) sålde slut, och den var även en av de böcker som blev nominerad av Seriefrämjandet till bästa originalsvenska seriebok 2015. Det var en stor överraskning och jag blev verkligen glad över det. När det gällde mina fanzin så sålde jag däremot sämre än nånsin, men jag hade å andra sidan bara ett bord under lördagen. Partydrottningen sålde inte heller nåt vidare. Jag funderade på ifall folk kanske misstog den för en barnbok, och därmed såg den som ointressant, eller om det var det att den inte hade med de mer välbekanta figurerna från Johannasviten.

100_2809

Årets loot var pinsamt liten. Det var flera grejer som jag funderat på att köpa som inte blev av, främst på grund av min bristande energi. Men jag gillade i alla fall det som jag lyckades införskaffa. Under söndagen medverkade jag i panelen ”Klassiker en gång till” tillsammans med Malin Biller, Knut Larsson och Ulf Granberg, under ledning av Patrik Schylström. Jag hade varit rätt nervös inför det, jag är ju inte så bra på att tala inför folk, men det gick faktiskt helt okej. Och nu i efterhand känns det roligt att jag var med och inte bangade ur.

Tack alla som kom förbi och hälsade och/eller köpte böcker och fanzins. Det värmde. <3 Nästa år hoppas jag att jag kommer vara lite piggare.