Köp min bok Ljusförgörerskan

 

persefone4

Jag inleder det nya året med att göra lite mer seriös reklam för min nya bok Ljusförgörerskan (och med länkar till var man faktiskt kan få tag på den).

min_bok01

”En överbeskyddande mor och en frånvarande far gör att den unga gudinnan Persefone, även kallad Kore (flickan), har blivit lite egen av sig och förstår sig bättre på växter och ormar än på människor och gudar. Men så en sommar får hon sitt första ligg av en okänd gud som kommer till henne i skepnad av en orm, och hon blir med barn.

Problemet är bara att Kore absolut inte vill ha några barn alls. Aldrig någonsin. Men att inte känna moderskärlek är det värsta som hennes mamma skördesgudinnan Demeter vet, så henne kan Kore inte be om hjälp. Dessutom, ett gudomligt foster är odödligt. Hur ska man kunna göra abort på det då?

Men kanske hennes pappa (och morbror) Zeus kan hjälpa henne, han är ju den översta av gudarna och mäktigast i världen. Så Kore tjatar sig till sin första vistelse någonsin på Olympen och möter för första gången sin far och sina många halvsyskon.

Ljusförgörerskan är en charmig och respektlös berättelse inspirerad av grekisk mytologi, med ena foten i sagans magiska värld och den andra i den jordnära vardagen.”

min_bok04

I slutet av boken finns ett litet efterord där jag berättar om hur jag fick idén till serien, vilka antika myter som ligger bakom den, samt en litteraturlista där man kan se hur många böcker som jag använde mig av under de två år som det tog mig att teckna serien.

Boken går att beställa på Epix hemsida

och på Adlibris.