Konstig jul

100_2151Jättefina julkort från Lisa Medin, Tomas Antila, Stef Gaines, Jenny Hannula, Daniel Lenneér, Åsa Palmborg och Jenny Berggrund. Tack allihopa! Har aldrig fått så här många julkort tidigare. <3

Min jul blev annars inte fullt så rolig som den hade kunnat vara. För ungefär en vecka sedan blev min mormor väldigt dålig och lades in på sjukhuset i Gävle. Det konstaterades snabbt att det inte fanns nånting att göra, annat än att se till att hennes sista tid blev så smärtfri som möjligt. Hon gick bort tidigt på julaftons morgon. Det kändes rätt jobbigt, även fast jag visste att hon var gammal och inte hade mått så värst bra redan innan. Hon hade själv sagt att hon inte ville leva längre.

På sätt och vis har vi ändå haft tur, för det hade kunnat bli två dödsfall inom min familj i år. I våras fick en av mina systrar, som har problem med drogmissbruk, så kallade ”mördarbakterier” i ena armen och svävade för en tid mellan liv och död. Den tiden var ganska overklig. Jag gick runt och stålsatte mig för att hon faktiskt skulle kunna avlida. Men hon återhämtade sig, tack och lov. Min mamma brukar säga att hon är som en katt med nio liv.

Så, ja…  Hade tänkt teckna nåt juligt att slänga upp här på bloggen, men när mormor blev dålig var det svårt att få koncentration till att teckna. Jag önskar er i alla fall en god jul och ett gott nytt år.

mormor2                                  RIP Mormor 1932-2014