Den stolta gudinnan och orörda jungfrun

pa_kicks_ass                     Pallas Athene, den stolta gudinnan och orörda jungfrun,
uggleögd, fyndigt slug, med grymt och okuvligt hjärta, 
stadsbeskydderskan sjunger jag om, den stridbara, djärva 
Tritogenés som den vise Zeus ur sitt heliga huvud 
själv födde fram, fullt rustad med krigiska vapen som praktfullt 
glänste av guld. 

Den homeriska hymnen 28 till Athena, översatt av Ingvar Björkeson

Stackars Athena har inte fått så mycket kärlek den senaste tiden. Jag har gjort några försök att ta tag i de scener som jag vill teckna om, men inspirationen har inte infunnit sig. Ibland tänker jag att det kanske inte vore så dumt att låta serien sluta efter de första femtio sidorna trots allt, men sedan kommer jag ihåg allt som jag faktiskt är nöjd med i de övriga hundra sidorna och att det vore synd om det inte också fick vara en del av historien. Nåja, förr eller senare måste det ju lossna.