Hej, minns ni mig?

Jag har försökt skriva ett nytt inlägg i flera veckor nu. Skrivande är lite grand som socialt liv; om jag inte håller igång det någorlunda regelbundet så vet jag till slut inte riktigt hur jag ska ta tag i det igen. Eller vad jag ska säga.

Jag var inte på bokmässan, men jag medverkade i två nya asbra böcker som fanns att köpa där: Serienördens kokbok och Kvinnor ritar bara serier om mens. De har sålt väldigt bra båda två, har jag hört. Om ni inte redan har dem tycker jag ni ska skaffa dem bums.

receptFrån mitt bidrag i Serienördens kokbok. Mitt recept (ris med böngryta) är kanske inte världens roligaste, men det är i alla fall billigt och lättlagat.

mens

Från min serie ”Röda ögonblick” i Kvinnor ritar bara serier om mens. Jag hade gärna velat skicka in den här scenen från Persefoneserien, men den gick inte riktigt att lyfta ut från sitt sammanhang, så i slutändan svängde jag ihop något självbiografiskt.

Jag har egentligen aldrig haft så speciellt stora problem med min mens (den är oftast relativt smärtfri, till exempel). Det största problemet har nog varit att andra har haft problem med den, dvs en del har tyckt att jag inte varit tillräckligt diskret. När jag växte upp hade vi av nån anledning aldrig nån papperskorg inne i badrummet, så jag brukade gå och slänga mina bindor i sophinken i köket. En dag upplyste min styvfar mig om att det var äckligt. Jag började då slänga bindorna i skräpkorgen i mitt rum istället. Efter ett tag fick jag höra att det också var äckligt. Folk sa att jag gjorde fel och att jag var äcklig, men de sa aldrig HUR jag skulle göra, vilket gjorde mig väldigt förvirrad. Jag kom mig inte för att fråga min mamma hur det egentligen var tänkt att jag skulle bete mig förrän jag var ett par år över tjugo.

För att tala om nåt roligare så är Ljusförgörerskan (Persefoneserien) nästan färdig. Bara EN sida kvar att teckna. Och det bästa är att den inte kommer kräva en massa finputsningsarbete i efterhand. När den där sidan är klar… Ja, då är boken stort sett klar (förutom omslag och sånt förstås).