Medan andra sover…

Usch. Nu har jag vänt på dygnet igen. Jag går och lägger mig när det ljusnar och stiger upp när det är mörkt. Inte för att tecknandet lider av det, men jag tycker egentligen att det är trevligare att vara vaken medan det är ljust ute. I alla fall, även om mitt fokus ligger på att putsa till Athenaserien, så tecknar jag emellanåt en sida på Persefoneserien, mitt sidoprojekt.

persefone1Under andra halvan av 2013 hade jag en del problem med den här serien. Det verkar som att jag alltid går igenom en lätt kris minst en gång då jag jobbar på en längre serie, då jag får för mig att historien inte funkar, att allt jag tecknar ser ut som skit, osv. Efter en tid går det vanligtvis över och så även denna gång, även om jag fick gå tillbaka och teckna om en del sidor innan jag kände mig lugnare. Scenen nedan är ett utdrag från en scen som jag lade till eftersom jag kände att serien var lite för allvarlig och inte hade tillräckligt många tokiga scener.

persefone2Det slog mig just att trots alla självbiografiska och vardagsrealistiska serier som jag gjort tidigare så är Persefoneserien nog den första där det förekommer mensblod. Lite lustigt.

kore_demeterTeckning som jag gjorde i julas av baby Persefone och mamma Demeter. Persefone biter i ett granatäpple och Demeter har vallmokapslar i håret.

  • Amanda

    XD