Gott nytt år

100_1887Så var det 2014. Min jul firades som sagt nere i Västergötland med Joacims familj (tack förresten för alla fina julkort!). Vi bodde först i Borås och sedan i Mullsjö. Känns som att jag mest satt och åt choklad och klottrade i mitt anteckningsblock. Här är några av teckningarna som jag gjorde.

skisserHekate, Demeter och Hermes. Av nån anledning tycker jag att Hekate passar att röka pipa, trots att de med största sannolikhet inte hade nåt sånt i antikens Grekland.

lady_of_fireDen här teckningen av Hestia, härdens och offereldens gudinna, blev ganska bra så den roade jag mig med att tuscha och färglägga när jag kom hem. Hestia dyker upp som en bifigur i Athenaserien. Väldigt fåordig men ändå ganska rolig karaktär.

Så vad hände egentligen under 2013? Det tråkigaste måste ha varit att Optimal Press, förlaget som gett ut mina två senaste egna böcker, gick i graven under början av året. Det känns fortfarande väldigt sorgligt. Sedan visades dokumentärfilmen om Patrik på SVT, något som jag varit lite nervös inför eftersom jag var den som fått näst störst utrymme i filmen. Jag var rädd att jag kanske bara babblade en massa skit, men det gjorde jag ju definitivt inte. Snarare pratade jag nog för lite.

Vad hände mer? Joacim flyttade tillbaka hit i somras. Vanligtvis har jag lite svårt för att ha en annan person i lägenheten under en längre tid, men eftersom vi oftast sitter och håller på med vårt eget i varsit hörn så går det bra. Dessutom har vi känt varandra i tio år. I somras sattes även min neuropsykiatriska utredning äntligen igång på Sandvikens sjukhus. Psykologdelen är avklarad (om jag förstod saken rätt) och nu har jag fått tid hos läkare den tolfte januari.

Årets höjdpunkt var dock utan tvekan resan till Kreta i oktober. Det var första gången som jag reste utanför Skandinavien så jag misstänker att jag var ovanligt lättimpad, men det kändes också så roligt att se alla de där sakerna i verkligheten som jag sett på foton så många gånger. Se landet och ruinerna bakom myterna.

knossos 047

På grund av hettan ser jag dock oftast apatisk eller rent av uttråkad ut på de flesta korten.

knossos 041En vegetarisk rätt som jag faktiskt åt för första gången på Kreta var gemista, fyllda tomater och paprikor. Jag tyckte det var så gott att jag och Joacim nu har inkluderat den rätten bland våra recept. Tyvärr tar den lite tid att laga och när det gäller matlagning och hushållsarbete är jag en hopplöst lat jävel.

Ja, sen har jag väl tecknat en del också. Jag och Patrik har tecknat färdigt en bok, Gasraketen, och jag är som sagt nästan färdig med Athenaserien. Mina planer för 2014 är att få den helt klar, sätta ihop ett fanzin till SIS och kanske åka till Aten.

Gott nytt år allihopa!

tack