Härskarinnan under jorden

Oj, nu har det visst gått över en månad sedan jag skrev något sist. Men det beror främst på att läget är mer eller mindre oförändrat. Det vill säga, jag har mest bara suttit hemma, tecknat, druckit te och tittat på lite filmer och dokumentärer. Ultra-mys med andra ord (bortsett från några små utbrott då jag skaffade ny dator och allt plötsligt såg annorlunda ut och inte fungerade som jag var van vid. Joacim informerade mig om att jag betedde mig rätt hysteriskt men därifrån jag kommer är man inte hysterisk så länge man inte kastar saker omkring sig. Och det gjorde jag inte). Jag har så smått kommit igång med Persefoneserien igen, mitt lilla sidoprojekt bredvid Athenaserien.

persefone1Persefone lattjar runt.

persefone2Skumma saker i en mörk grotta.

Den här serien bygger förresten inte på den mest kända myten om Persefone, den om hennes bortrövande till Underjorden, utan är min egen berättelse blandat med några mer obskyra myter samt spekulativa teorier om Persefones ursprung. Jag hoppas att det kan bli bra. Men det är fortfarande Athena som är mitt huvudprojekt (uppe i 125 sidor!).

Nackdelen med de här projekten är att det är rätt långa grejer (Athenaserien blir minst 150 sidor och Persefoneserien säkert bortåt 50-60 sidor) och att jag egentligen borde teckna flera korta serier för att kunna synas på flera ställen än i mitt eget fanzin som bara kommer ut en gång om året. Tyvärr så drivs mitt tecknande främst av lustprincipen och det är oerhört svårt att lägga de här projekten ifrån sig (Johannaserierna skulle jag aldrig kunna teckna om inte Patrik kom hit och såg till att jag verkligen tecknade dem). Fast jag lyckades som sagt i alla fall få ihop några sidor till Plutonium 10, det tyckte jag var bra gjort.

Det här är förresten låten som fastnat i mitt huvud för tillfället.

  • anna

    Serien ser lovande ut!

    • Li Österberg

      Tack! 🙂