Teckna om, teckna bättre!

athena2Helgen spenderades främst med att teckna om en sekvens i andra kapitlet av ”Pappas flicka” som kommer vara med i nästa nummer av Agnosis. Dels så var den första versionen alldeles för dåligt tecknad och dels så ser historien lite annorlunda ut nu än vad den gjorde då.

Samtidigt som jag tuschade lyssnade jag igenom Bettany Hughes Divine Women, en dokumentärserie i tre delar om kvinnor och religion. Jag hade bara sett hennes dokumentär The Minoans tidigare och av någon anledning missat att hon ju har gjort många fler. Ja, det ska väl vara jag till att missa det.

Nån dag ska jag försöka skriva inlägg med lite mer substans, berätta mer utförligt om mitt tecknande, min relation till karaktärerna, de antika texterna och sådant. Men jag har varken tid eller ork just nu. Det tar nämligen väldigt lång tid för mig att skriva sådana inlägg. Jag fastnar lätt på hur jag ska lägga upp det och vilka ord jag ska använda, och så försvinner det en massa dyrbar tid som borde ha lagts på något annat. Som att teckna de jävla serierna till exempel.

 • Anna

  ”de antika texterna” – har du pluggat antiken innan du började med Agnosis eller har du tagit reda på saker på egen hand?

  • Li Österberg

   Jag har aldrig studerat antiken på högskola, om det är det du menar (förutom att vi fick läsa lite om antikens litteratur när jag studerade litteraturvetenskap i Gävle för en massa år sedan). Jag har främst tagit reda på saker på egen hand. Jag gillar att gå tillbaka till de gamla grekiska källorna och se vad de säger (i mån de finns översatta till svenska eller engelska förstås).

 • Anna

  Okej, spännande!