Dokumentärfilm och neuropsykiatriska utredningar

Fram med era kalendrar. Den 21 februari klockan 20.00 kommer ”Patrik och Johanna”, dokumentären om Patrik Rochling, att visas på SVT 2. Den handlar alltså om Patrik, hans liv med Aspergers syndrom och hans förhållande till serieskapandet. Jag är också med. Faktum är att jag är den som får näst störst utrymme i dokumentären (jag är inte så lite nervös över det. Tänk om jag säger nånting som är helt fel och så blir folk sura på mig?) Här kan man se en liten trailer.

Apropå neuropsykiatriska funktionsnedsättningar så försökte jag nyligen ta reda på vad som egentligen händer med min egen utredning. Eller rättare sagt när jag får komma på utredning. Jag pratade med en vänlig själ på Sandvikens psykiatriska mottagning och det verkar som att min remiss åkt fram och tillbaka mellan Gävle och Sandviken de senaste åren. 2009 inkom den till Gävle, 2010 fick jag veta att utredningen skulle ske i Sandviken istället, 2011 blev det åter flyttat till Gävle (det var då jag fick komma till ett kartläggningssamtal för att de skulle veta hur pass mycket de skulle prioritera mitt fall) och nu i mars skulle det kanske flyttas tillbaka till Sandviken igen. Vidare besked i mars alltså. Nå, det var ju skönt att höra att man inte blivit bortglömd i alla fall.

 • Amanda

  Du var jättebra i dokumentären! Det var intressant att se den.

  • Li Österberg

   Tack! Ja, det syns nästan inte alls hur nervös jag var. Roligt att du tyckte att den var intressant.

 • Anna

  Vad dåligt att du har skickats fram och tillbaks! Intressant dokumentär 🙂

  • Li Österberg

   Ja, så här länge ska man inte behöva vänta på att få komma på en utredning. Jag tror att två år är ganska normalt, men nu har jag ju sammanlagt väntat i nästan fyra år.

   Roligt att du gillade dokumentären. 🙂