Min praktik är ett fängelse

fängelseJa, faktiskt. En gammal fängelsebyggnad från 1800-talet. Jag har mitt rum i en av fängelsecellerna. Precis efter att jag hade gjort färdigt den här teckningen mottog jag beskedet att Optimal skulle läggas ner. Trots att jag blivit förvarnad om att det var åt det hållet det lutade, kom det ändå lite som en chock. Mina tankar gick tillbaka till en avlägsen kväll 1998 då Ingemar Bengtsson ringde och meddelade att min serie ”Sagan om flickan som bara ville rita” skulle komma med i Allt för konsten (som vanligt misslyckades jag med att låta glad över det hela, men efter att jag lagt på luren knöt jag näven i en segergest och sade ”Jah!”, vilket direkt fick min mamma att undra vad som hade hänt). Det var första gången som jag blev publicerad i en seriebok. Det var stort. Magiskt stort.

Det kommer kännas oerhört tomt efter Optimal.

  • http://rymdpromenad.blogspot.se/ JennyB

    Jag i min tur minns hur jag stod på Göteborgs stadsbibbla typ 2003 och plockade lite blint i hyllorna, sugen på att läsa nåt helt nytt. Sen satt jag där i flera timmar och sträckläste Allt för konsten 1-4. När jag läste ”Sagan om flickan…” tänkte jag: DEN serien, en sån vill jag göra! Nu!
    Fast det tog några år innan jag tordes göra nån serie alls.

    • Li Österberg

      Roligt att den serien hade en sådan effekt på dig. Och vilken himla tur att du började göra serier sedan, så bra som de har blivit!