Förberedande skisser

Idag åkte Patrik tillbaka till Katrineholm. Mitt kök är så rent att jag nästan inte vågar gå in där. Jag tyckte att det blivit rätt grundligt städat innan han kom hit, men nu blänker allt och är onaturligt vitt. Jag har nu skissat två sidor om dagen i tio dagar på Elianaprojektet (det är egentligen ingen större bedrift eftersom det oftast bara är figurerna som jag skissar in. De flesta bakgrunder finns redan). Dags att försöka återgå till egna projekt. Eftersom jag fortfarande behöver fundera på Athenaserien har jag bestämt mig för att börja teckna på en kortare mytologiserie, som legat och grott i mitt huvud sedan 2010, medan jag väntar på att det ska lossna. Alternativet var att börja dricka kaffe. Patrik hävdar att det kan ha väldigt positiva effekter på inspirationen, men, alltså… nån gräns måste det ju finnas för vad man är villig att offra på konstens altare. Här är lite förberedande skisser.

Det ska faktiskt bli riktigt roligt.

 • http://karlholmqvist.wordpress.com/ Karl

  Fina skisser, jag gillar ormarna, och P ser stark ut! 🙂

  Det verkar ju inte behövas men jag måste iaf starkt avråda dig från att börja med kaffe, då blir du vuxen, en slav åt konventionerna! Dessutom är tein precis samma sak, samma molekyl med ett annat namn, och kaffe smakar skit!!

  • Li Österberg

   Tack, Karl! 🙂

   Haha! Ja, det är precis vad jag brukar säga till folk. ”Det är bara vuxna som dricker kaffe!” säger jag (och förtränger naturligtvis helt det faktum att jag själv är över trettio). Och om inte det verkar tillräckligt övertygande drar jag till med det andra argumentet (att det smakar skit).