Det händer saker

Så jag har alltså börjat teckna på den här andra kortare serien i väntan på att få tillbaka inspirationen för Athenaserien. Det funkar. Det håller rastlösheten och nedstämdheten borta. De senaste dagarna har jag dock känt mig lite nere för att jag inte lyckades uppbåda tillräckligt med motivation för att boka biljett till bokmässan i Göteborg. För det känns som att jag borde vara där. Jag borde umgås med andra serietecknare. Men… ja, så här brukar tankarna gå istället. Och i år kunde tyvärr inget slag i skallen få bort dem.

Förra helgen var det förresten kulturnatt för första gången i Sandviken. Kombinationen Sandviken och kulturnatt kommer dock alltid få mig att tänka på ett samtal mellan några kulturellt intresserade damer som jag lyssnade till nån gång 2002. De pratade om hur underbar kulturnatten i Uppsala var, varpå en av dem sa: ”Ja, här i Sandviken har vi kulturnatt av ett helt annat slag. Ett ogenomträngligt mörker.”