Indie Game: The Movie

Jag såg Indie Game: The Movie häromdagen, en dokumentär om indiespel som jag varmt kan rekommendera.

Det var så mycket som jag som serieskapare kunde relatera till (som jag antar att de flesta som på något sätt är kreativa kan relatera till. Att killarna i filmen dessutom var lite kufiska gjorde förstås också sitt till). Jag tecknar serier för att det är mitt sätt att uttrycka mig och få kontakt med människor. Jag sitter på min lilla kammare och skapar en värld, en värld som jag lägger ner väldigt mycket av mig själv i, och som jag hoppas att andra ska kunna ta till sig och uppskatta. Det är en process som innebär både lycka och lidande, eftersom man aldrig riktigt kan släppa tanken på misslyckande. Att det i slutänden kommer visa sig att det man gjorde var skit och att man har slösat bort flera månader eller år på ingenting. Däremot kan jag nog aldrig hoppas på att bli rik, som killarna i filmen.

Apropå mina serier så insåg jag nyligen att jag faktiskt skulle kunna sätta ihop ett nytt nummer av Agnosis redan nu i höst, eftersom nästa del i Athenaserien är så lång att den kommer ta upp större delen av utrymmet. Fast det är förstås roligare om man har ett sammanhang i stil med SPX där man kan sälja det också. Seriefestivalen i Göteborg kanske (för den finns väl fortfarande?). Eller så kanske jag kan dumpa av en bunt på Staffars i Stockholm.