Level 2

För en vecka sedan var jag på Level 2 i Uppsala, en konsert med tv-spelsmusik framförd med orkester. Det är så att jag var nämligen stort fan av Nintendo som barn. Jag spelade mycket Nintendo, vilket visade sig i de serier som jag tecknade på den tiden och lade dessutom grunden till mitt intresse för synthmusik. Jag läste aldrig tjejtidningar, men hade varenda nummer av Nintendo Magasinet (som jag ibland brukade lägga ut över hela golvet i mitt rum och bara sitta och betrakta och vara nöjd över att jag hade alla nummer), och jag och min bror Mikael gjorde oss den mödan att spela in ett kasettband med låtar från Megamanspelen genom att sätta en bandspelare alldeles intill tv’n när spelen var igång.

Jag trodde att jag var jättekonstig. När jag flera år senare fick höra talas om folk som hade gjort sina egna Megamanremixer blev jag oerhört förvånad. ”Va? Finns det andra människor som gillar tv-spelsmusik?” Och nu har det alltså gått så långt att det till och med hålls konserter i Sverige med orkesterversioner av sådan musik. Sweet!

Några figurer som tydligt var inspirerade av robotarna i Megaman. Jag uppfann dem runt 1990 då jag var tolv år gammal och tecknade serier med dem fram till 1993 (sedan blev det grekisk mytologi för hela slanten). Det här är dock en klotterbild från 2002 som jag gjorde någon gång när jag hade tråkigt his min mormor.

  • http://jennula.com Jenny

    Åh, vad fint! Har också kvar det gamla videospelklubbkortet, sjukt vackert är det 🙂 Var på level Uppsala förra året, det var riktigt bra tyckte jag, även om jag inte kände igen precis allt de spelade. Det var dock riktigt vackert att de spelade musiken från månbanan i Duck Tales <3

    • Li Österberg

      Den inledde de med den här gången, vilket jag blev riktigt glad över. Jag missade helt spelningen förra året och The Moon från Duck Tales är min absoluta favorit. Annars var det en hel del som jag inte heller kände igen, men roligt var det. 🙂