Fossiler och andra gamla grejer

Även de som inte är det minsta bekanta med mina serier kan nog se att figuren bakom dagens lucka är den grekiske guden Hermes. Med sin bevingade hatt/hjälm och bevingade sandaler är han förmodligen en av de gudar som är lättast att känna igen. Hermes förekommer ganska mycket i mina mytologiska serier och var nog den karaktär som det var enklast att designa både vad gäller utseendet och personligheten. Till viss del bygger designen på de teckningar som jag gjorde redan under gymnasiet, vilket följande målning är ett bra exempel på.

Han var dock väldigt smal på den tiden. Nu har han blivit kortare och lite mer atletiskt byggd. Jag kunde knappt rita manskroppar alls under gymnasiet och jag hade ganska vaga uppfattningar om hur en snygg man egentligen skulle se ut. Kan inte minnas att jag attraherades av någon under den tiden heller (varken av kvinnor eller män, får jag väl tillägga, även om jag hade en betydligt klarare bild av hur en snygg kvinna skulle se ut). Men över till något helt annat…

Häromdagen fick jag denna fina bunt med 400 miljoner år gamla kalkstensfossiler från Gotland av Veronica Isaksson, vilket gjorde mig väldigt glad. Jag älskar fossiler! <3 Uppe i högra hörnet kan man dessutom se två antika romerska mynt som jag fick av Patrik rätt nyligen. Här är en bättre bild på dem. Tala om häftigt!