Nytt i bokhyllan

Böcker som jag införskaffat nyligen.

Ancient Greece – Social and Historical Documents from Archaic Times to the Death of Alexander the Great av Matthew Dillon och Lynda Garland. En källtextbok. Jag älskar såna.

Nausicaä of the Valley of the Wind 7 av Hayao Miyazaki. Sista delen av detta storslagna postapokalyptiska fantasyepos. Det är skamligt att jag inte skaffat den förrän nu, då jag haft de andra sex delarna ganska länge. Ibland får jag för mig att jag är en lite kallsinnig person, men det gäller då sannerligen inte när jag ser filmer eller läser böcker (förmodligen är den föreställningen nästan uteslutande baserad på mitt låga sociala behov samt att jag väldigt sällan blir förälskad) för jag lovar er att jag gråter varenda gång som jag läser slutet när Gudskrigaren dör.

Lords of Death and Life av Jonathon Dalton. Jag vill minnas att det var Stef Gaines som tipsade mig om den här serien för några år sedan. Det är en mycket vacker och välgjord berättelse som jag verkligen kan rekommendera. Hur ofta ser man fantasyserier som utspelar sig i Maya- och Aztek-kulturen? Lords of Death and Life går även att läsa på Jonathon Daltons hemsida tillsammans med en massa andra trevliga serier från samma penna.

Härnäst ska jag införskaffa The Greek Myths av Robert Graves och Girls and Women in Classical Greek Religion av Matthew Dillon. Fast först borde jag nog skaffa lite nya, och framförallt hela, kläder. Jag äger för närvarande inte ett par strumpbyxor utan stora hål.