Inte riktigt 100 frågor

Både Lisa och Stef har gjort det här, så då vill jag också göra det. Jag har dock skippat ganska många frågor för att inte bli sittande för länge vid datorn (jag tänker för mycket när jag skriver så det går så långsamt).

1. Hur gammal är du om fem år?
38.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Joacim (min sambo).

3. Hur lång är du?
164 cm.

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Det var nog Sita Sings the Blues. När den visades av Cinema Politica i Stockholm.

5. Vem ringde du senast?
Mormor.

6. Vem ringde dig senast?
Mormor. Allvarligt, hon är nästan den enda som jag pratar med på telefon.

7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka sms. Jag hatar telefoner.

8. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
De har aldrig varit någotdera. Jag är resultatet av ett strul.

9. När såg du senast din mamma?
På min vernissage den 29 september.

10. Vilken är din favoritjulsång?
Nu ska jag erkänna nånting pinsamt. Jag älskar att lyssna på julsånger. Har svårt att välja en favorit dock. Gläns över sjö och strand och Gloria in excelsis Deo är bra. Luciavisan Blå brinner vinternatt är jag också rätt förtjust i. Den brukade vi sjunga när jag var med i SMU-scouterna som barn.

11. Vilken är din favoritplats?
Hemma i sängen eller vid skrivbordet.

12. Vilken plats föredrar du minst?
Publiknande miljöer med mycket folk.

13. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Förhoppningsvis är jag fortfarande serietecknare och har gett ut flera böcker.

14. Vad skrämde dig om natten som barn?
Samma sak som skrämmer mig nu för tiden. Spöken och annat oknytt. Trots att jag ändå är ganska skeptisk till ifall sådana saker existerar öht. Jag borde vara rädd för människor istället. Människor finns det ju ganska goda bevis för att de kan vara riktigt farliga.

15. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Förmodligen nåt som Joacim sa. Han kan säga ganska tokiga saker ibland. ”Djävulen, hjälp mig upp ur sängen” är en favoritreplik.

16. Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär.

17. Sover du med eller utan kläder på dig?
Beror på hur kallt det är. Idealet är ett varmt sovrum och inga kläder.

18. Vilka städer har du bott i?
Borås och Sandviken.

19. Är du social?
Inte speciellt. Jag kan gå flera veckor utan att känna behov av att träffa någon. Men jag gillar att umgås med folk ibland (och jag tror det är bra för mig också).

20. Tycker du om att mysa/kela?
Ja, men inte med vem som helst. Det känns inte helt naturligt för mig att röra vid främmande människor. Av nån anledning har jag också svårt för kroppskontakt med familjemedlemmar.

21. Vill du ha barn?
Nej. Jag steriliserade mig när jag var 29.

22. Kan du några andra språk än svenska?
Inga fler än engelska tyvärr. Jag började så smått lära mig grekiska helt på egen hand, men hade svårt att få till nån disciplin.

23. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, när jag var liten och hade magsjuka eller nåt höll jag en gång på att bli helt uttorkad och fick åka ambulans fån Sandvikens sjukhus till Gävle sjukhus. Min syster Kim var djupt avundsjuk. Själv mådde jag dock så dåligt att jag inte riktigt kunde ta till mig av upplevelsen. Jag mådde så dåligt att jag inte ens orkade bry mig om att de stack in nålar i armen på mig.

24. Flirtar du mycket?
Nej. Jag vet ärligt talat inte hur man gör.

25. Kan du byta olja på bilen?
Nej. Som tur är har jag ingen bil heller.

26. Vilken var den senaste boken du läste?
The Narcissus and the Pomegranate – An Archaeology of the Homeric Hymn to Demeter av Ann Suter (minus kapitlet med psykoanalys). Underhållande ifall man är en grekisk mytologi-nörd.

27. Läser du dagstidningen?
Jag är hopplöst dålig på att läsa tidningar eller lyssna på radio.

28. Hur imponerar man på dig?
Jag imponeras alltid av intelligens och människor som har något som de verkligen brinner för. Men även av sociala människor som verkar ha en naturlig fallenhet för att vara… ja, så där trevliga så att man blir glad av dem. Hur gör de?

29. Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Ingen. Jag hatar telefoner.

30. Vilket är ditt drömjobb?
Ett jobb där jag både kan försörja mig och ha tid och ork över till mina serieprojekt.

31. Vad har du för utbildning?
Jag har gått serietecknarskolan i Hofors samt läst lite kurser på högskola (bland annat litteraturvetenskap till C-nivå i Gävle och nästan hela biblioteks- och informationsvetenskapliga programmet i Borås).

32. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?
Näsan och brösten.

33. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
Läpparna.

34. Vilken är din bästa egenskap?
Jag är ganska snäll. Och så har jag uppenbarligen talang för att skapa berättelser som andra människor kan ta till sig och engagera sig i.

35. Vilken är din sämsta egenskap?
Sjukt blyg och jävligt neurotisk.

36. Nämn två historiska personer som intresserar dig?
Farao Akhenaton och drottning Kristina.

37. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor?
Göra mera te och teckna aztekiska skelettkrigare.