Antika referensbilder och Ancient Aliens

Alltid roligt när man kan använda antika referensbilder till serierna.

Pallas (den lilla flickan) har förändrats lite sedan den första designskissen. Det beror på att jag slagit ihop två traditioner om Athena i min berättelse. Enligt den där Pallas figurerar som hennes fostersyster, så ska hon ha fötts vid sjön Tritonis i Libyen. Det komplicerade dock saker och ting i min berättelse alldeles för mycket, därför valde jag istället traditionen som hävdade att födelsen ska ha ägt rum vid floden Triton i Boiotien i Grekland och att Athena togs om hand av människan Alalkomenes under sin första tid. Pallas fick alltså bli Alalkomenes dotter och fick en betydligt mer minoisk look.

Apropå gudar och forna kulturer kan jag förresten rekommendera dokumentärserien Ancient Aliens som jag och Joacim haft mycket roligt åt. Det är pseudovetenskap när den är som bäst. En salig blandning av arkeologi, historia, mytologi och allt mystiskt du kan tänka dig. Byt bara ut alla gudar i alla religiösa texter mot utomjordingar så går ALLT ihop. Görsköj helt enkelt (dessutom får jag möjlighet att skratta lite åt mitt tonårsjag som faktiskt trodde på sådana där grejer en gång i tiden).

Giorgio Tsoukalos är en av de mest älskvärda tomtarna.