Uppdatering

Jag har haft det lite på känn ett tag och igår fick jag slutligen besked. Nekyia kommer tyvärr inte ut i tid till bokmässan. Utgivningen är, som det ser ut nu, uppskjuten till november/december. Det känns rätt tråkigt, men vad gör man? Tur att min bok Med andra ögon i alla fall kommer finnas på mässan.

Jag har förresten börjat teckna så smått på serien om Athena (att ständigt ha ett eget tecknarprojekt på gång är det säkraste sättet att hålla mitt humör stabilt).

Mina mytologiska serier utspelar sig som sagt egentligen inte vid någon särskild tidpunkt i historien, även om jag ibland lånar in riktiga historiska händelser och personer som verkligen har funnits (vilket förstås gör det hela än mer förvirrande, paradoxalt och roligt). I seriernas nutid är det främst den klassiska epoken som fått stå modell vad gäller sådana saker som klädstil och arkitektur (i alla fall bland människorna. Gudarna är lite friare), men eftersom den här serien är en flashback tillbaka till Athenas ”barndom” så är det den minoiska/mykenska stilen som gäller.