Detta har hänt

Jag har faktiskt gjort en del saker på sistone. I lördags gick jag runt på Lyskvällen i Gävle tillsammans med Mats (femtusen marschaller tändes efter Gavleån som en del av alla diverse festligheter som alltid äger rum i Gävle vid den här tiden på året under namnet Ådraget eller Ånatta). Vi gick på en trevlig Spoken Word-tillställning som arrangerades av nätförlaget Om A är B så C (att bjuda på gratis te och kakor är ett säkert kort för att charma mig) och besökte sedan Dotterbolagets utställning på Länsmuseet. Där hade jag även turen att springa på min vän och serietecknarkollega Stef Gaines. Stef är drottningen av klotterserier, så vad passar sig bättre än att illustrera vårt möte med en sådan?

Jag är inte alls lika bra på att göra klotterserier. Jag känner alltid att jag måste tuscha och renrita allt innan jag kan visa upp det.

Och igår följde jag med folket på konsthallen på en liten tur till Avesta för att titta på uställningen Avesta Art 2011 på Verket. Det var faktiskt en rätt häftig utställning. Att det hela var beläget inuti ett gammalt järnverk gjorde förstås sitt till. Att vandra runt i den dunkla, katedralliknande byggnaden skapade en väldigt suggestiv, sagoaktig stämning som gick väl ihop med de flesta av utställarnas verk (vilket bestod av allt möjligt från traditionellt måleri till videoinstallationer).

Men hur går det med serierna då? Jo, jag jobbar för fullt med manuset till serien om Athena som jag hoppas att jag snart ska kunna börja teckna på. Den har arbetsnamnet ”Pappas flicka” (ja, jag vet att det finns en serie av Debbie Drechsler som också heter så. Men allvarligt, kan ni tänka er nåt mer passande namn på en serie om Athena?). Och spånar även på lite andra idéer som kanske eller kanske inte skulle kunna bli nånting. Men annars känns det just nu som att jag mest bara sitter och väntar på bokmässan och utgivningen av mina två böcker.

 • http://awkwardbreak.com/ Nicklas

  Bra svar tycker jag. Det är ett problem annars, man — jag — vill inte kalla folk inkompetenta bara för att de enligt min mening tecknar lite dåligt.

  Stefs klotterserier har sjukt mycket liv i sig, jättesvårt att efterapa. (Jag antar att hon är likadan på riktigt.)

  • Li Österberg

   Ja, man vill inte låta för nedlåtande när det bara handlar om ens personliga smak. Jag vill ju att det ska finnas utrymme för alla möjliga stilar inom serievärlden.

   Hehe! Stef är onekligen rätt livfull.

 • http://nojesmix.com/redaktoren Anna

  Hej Li! Hoppas mitt mail kom fram, men jag skriver här också för säkerhets skull. Vi skriver några rader om din kommande utställning i Sandviken i vårt nästa nummer. Jag skulle gärna vilja använda en av dina illustrationer tillsammans med texten. Har laddat hem Megaman från din sida, hör av dig omgående om det inte är okej att vi använder den i tidningen! Mvh Anna Utterberg, Nöjesmix