Skisser

Skisser inför vad som förhoppningsvis blir min nästa mytologiska serie. Det är Athena i tre olika stadier av berättelsen. Den lilla flickan på hennes rygg ska vara hennes ”barndomsvän” Pallas.

”Hjälteben” är färdig (femton sidor precis som beräknat och jävlar vad bra serien blev! Eller hoppas jag i alla fall att den blev) och jag har nästan skissat klart de nio sidorna efter Daniel Ahlgrens manus. Dags för tuschning! Summer vacation well spent, I should say. Fast jag borde kanske ha begett mig ut och träffat lite folk också. Åkt in till Stockholm nån dag och pratat med andra serietecknare, till exempel. Ibland är jag lite rädd att jag ska försvinna för djupt in i min egen värld, även om det på sätt och vis också är den som håller mig frisk.

  • Stefan Petrini

    Tecknar du efter Ahlgrens manus? Det är stort, riktigt stort!

    • Li Österberg

      Japp! 🙂 Det är dock bara nio sidor ur en längre serie som jag tecknat. Hela serien skulle egentligen ha tecknats av Jimmy Wallin, men jag fick hoppa in på ett hörn eftersom Jimmy har ganska fullt upp med annat.