Bakgrunder

Tecknade nyligen de mest genomarbetade bakgrunderna i ”Hjälteben” hittills. Ibland är jag helt enkelt så förbannat bra.

Fast nu är det tyvärr inte så att jag kan teckna fram sådana här bakgrunder direkt ur huvudet. När det gäller ruta två, tre och fyra så har jag tagit referensbilder till hjälp. Angående ruta två vill jag minnas att jag bildsökte på ”greek village” eller något i den stilen för att hitta en trång, pittoresk liten gränd med just det perspektivet som jag behövde. Perspektivet var det viktiga, när jag väl hade det kunde jag fylla på med eget material.

Samma princip med ruta fyra, men där har jag gjort så som man egentligen helst bör undvika, det vill säga ta en annan serietecknares bild till hjälp. Den som har alla album av Nofret av Sussi Bech kanske rent av kan hitta den. Den tredje rutan var den enklaste och som jag förmodligen hade klarat hyggligt även utan referensbilder (naturmiljöer är en barnlek jämfört med byggnader och perspektiv), men när det nu finns så många foton från Olympos…

(Igår kom jag förresten på Joacim två gånger när han visslade på ”The Land of Make Believe”. Muhahaha!)