Telefoner och ortoceratiter

Så här reagerar jag oftast när min telefon ringer. Lyckligtvis ringer den ganska sällan. Jag vet inte exakt vad det är som jag tycker så illa om med telefoner. Om det är det där plötsliga höga ljudet eller att det inte så ofta rör sig om något roligt när någon söker upp en i vuxen ålder. Varje gång som jag är på Sandvikens bokhandel och deras telefon ringer, brukar jag rycka till av oro eftersom de har samma sorts ringsignal som jag hade förut. Och vetskapen om att en person snart kommer ringa upp mig kan nästan förstöra en hel dag, då jag knappt kan företa mig någonting av ren nervositet.

Men över till något helt annat. Boken som jag läser i är The first fossil hunters: Paleontology in Greek and Roman times av Adrienne Mayor, som jag pratat mera om här tidigare. Jag har länge velat göra en mytologisk serie som knyter an till den boken och nu har jag så smått påbörjat den. Det blir en relativt kort serie (typ runt 15 sidor). Den har arbetsnamnet ”Hjälteben”.

Nu måste jag erkänna att jag inte är helt säker på att man kan hitta fossil efter ortoceratiter i Grekland. Mayors bok handlar främst om de riktigt stora benen och även om hon nämner att små havsfossil i kalksten tidigt drog till sig uppmärksamhet under antiken, så går hon inte närmare in på dem. Men jag ville så gärna teckna en ortoceratit.