Stipendium

Eran lilla Li tilldelades idag Ejva Damms stipendium på 35 000 kronor av kultur och fritid i Gävle. Utdelningen ägde rum under nationaldagsfirandet i Boulognerskogen. Jag trodde aldrig att jag skulle få något när jag skickade iväg ansökningen, så jag är jätteglad (lustigt nog fick jag beskedet om detta strax efter att Fantagraphics meddelade att de tyvärr inte kunde ge ut min serie, så i början kände jag mig både glad och nedstämd om vartannat).

Det är ett resestipendium, så pengarna ska gå till att bekosta en studieresa till Grekland (jag tecknar ju som bekant på ett projekt baserat på grekisk mytologi). När detta kan bli av är dock inte helt klart, eftersom det kommer krävas en hel del planerande och kontaktande av rätt personer för att få ut så mycket som möjligt av det hela.

Och kan ni tänka er, Snorkfröken och Lilla My befann sig också i Boulognerskogen.

 • http://sembtext.blogspot.com/ Göran S

  Lysande! Grattis!

  Och… Vadå ”inte kan ge ut”?! Det är klart att de kan bara de vill! Nu har Gary Groth gjort bort sig IGEN!!

  • Li Österberg

   Tackar!

   De uttryckte sig lite i stil med att de inte hade möjlighet att ge ut allting bra som skickades till dem, vilket jag antar var ett snällt sätt att säga ”din serie är bra men inte tillräckligt bra”. Jag blev dock tipsad om ett par andra förlag som kunde vara intresserade, så nu har jag prövat att skicka serien till Oni Press. Får se vad de säger.

   • http://awkwardbreak.com/ Nicklas

    Oni Press är bra, hoppas de har vett nog att ge ut serien. (Deras inbundna utgåva av Brian Woods ”Local” är helt igenom fantastisk.) Om inte Oni heller vill, pröva Drawn and Quarterly.

    Tvivlar på att det var kvaliten som det brast på. Det var säkert någon som tyckte att det var för smalt ämne eller något lika dumt.

    Grattis till stipendiet i alla fall!

    • Li Österberg

     Ett annat förlag som jag också blev rekommenderad var First Second. De har gett ut serier baserade på grekisk mytologi tidigare, men dessa verkar vara betydligt mer actionbetonade än mina, så jag vet inte hur stora mina chanser skulle vara.

     Tack! 🙂