Fina saker

När jag hjälpte till att röja undan i Konsthallens förrådsutrymmen för några månader sedan lade jag beslag på denna julbelysning som bara låg i en låda och skräpade. Häromdagen drabbades jag av plötslig inredningslust och bestämde mig för att hänga upp den i lägenheten. Visst blev det fint? Knappt en dag fick den dock hänga där innan Joacim smällde upp balkongdörren och pajade en av kulorna.

En annan fin sak är denna mössa som jag hittade senaste gången jag besökte Pingstkyrkans loppis. Jag har prövat att ha allt möjligt på huvudet tidigare, men det här är nog en av de få saker som jag faktiskt ser söt ut i. Den kommer ni få se mig rätt mycket i framöver.

Och sist men inte minst, här är en fin ruta ur min serie ”Hjälteben”. Manlig anatomi är något av det knepigaste som finns och den här posen var dessutom helvetiskt svår att få till. Därför är jag förvånad över hur fint det ändå blev till slut. Den här rutan i alla fall. Resten av sidan är inte alls lika fin.

 • http://sembtext.blogspot.com/ Göran S

  Jag läser just Joe Kuberts bok om kroki, och han menar att män har svårt att rita naturlig kvinnlig anatomi och kvinnor har svårt med manlig, eftersom man inte är van vid motsatta könets kroppar som man är vid sin egen, som man vet väldigt väl hur den ser ut och fingerar.

  • Li Österberg

   Det stämmer i alla fall in på mig. Och det blev inte precis bättre av att vi nästan aldrig hade några manliga krokimodeller när jag gick på serietecknarskolan. Inga som klädde av sig i alla fall.

 • http://amanda.duregard.se Amanda Duregård

  Igår köpte och läste jag ”Det är inte så här det ska vara”. Jag tyckte mycket om den. Särskilt den om sex 🙂 . Imorgon ska jag gå till Stadsbiblioteket och läsa det som finns där som du gjort. Jag hade gärna betalat för dem men jag vet inte var man kan köpa dem? Om du har några ex som du vill sälja kan du skicka dem med Joacim till Almedalen.

  Tack för givande läsning.

  ps. Jag skrev en krönika om sex och könsroller för några år sedan, med titeln ”Med rätt att njuta”.

  • Li Österberg

   Åh, vad roligt att du gillade min bok! 😀
   Jag tror att jag har ex över av de flesta nummer av mina fanzins (inte alla dock). Jag skickar de jag har med Joacim. Ett tag hade jag dem till försäljning på Seriezonen i Uppsala, men eftersom jag inte är i Uppsala så ofta längre har det inte blivit så mycket med det de senaste åren.

   Fin krönika! Jag tycker att sex och könsroller är ett väldigt intressant ämne.