SPX 11

Jo, det var ju SPX förra veckan. Kom hem ungefär vid midnatt i söndags och sedan var det upp klockan sju till praktiken på konsthallen och illustrationerna till nya numret av Folkvett skulle vara klara den tionde, så det är först nu som jag har tid och ork till att säga nånting om den tillställning som är den största i serie sverige.

Jag är inte en människa som vanligtvis trivs i festivalsammanhang, men av nån anledning blir jag alltid, trots den utmattning som det också innebär, glad och inspirerad av SPX. Förmodligen för att jag får möjlighet att umgås lite med mina serietecknarvänner, köpa massor av asbra serier och träffa alla mina underbara fans som kommer fram och säger snälla saker om mina grejer. I år hade jag dessutom fått välja ut ett par filmer som skulle visas under festivalen, däribland Sita sings the blues av Nina Paley. Den filmen förtjänar mer uppmärksamhet, i synnerhet som Nina Paley släppt den helt fri till att visas och spridas hur som helst (och att den dessutom handlar om indisk mytologi gör den inte sämre).

Något jag dock var extra dålig på i år var att gå runt och köpa saker. Detta är allt som jag införskaffade (två av dem var dessutom gåvor). Verkligen dåligt av mig. Jag måste ha missat hur mycket bra grejer som helst. Tur att jag i alla fall lade vantarna på de här små pärlorna.

Tack till alla vänner och okända som besökte mitt bord. Ett extra stort tack till Joacim som hjälpte mig att ta mig igenom det hela, samt till Tomas Antila som visade mitt utdrag ur Nekyia för representanten för Fantagraphics som (mig ovetandes) befann sig på mässan (han tyckte att det såg intressant ut och ville att jag skulle skicka honom hela serien). <3

  • http://sembtext.blogspot.com/ Göran S

    Vilket otroligt bra initiativ av Tomas! Stor heder till honom! Inte nog med att det kan leda till stora saker för Fantagraphics, det kan kanske ge dig lite fördelar också.

    • Li Österberg

      Heh! Ja, det är det minsta man kan säga. Men jag vågar inte hoppas på för mycket än.