Irina av Tomas Antila

Ett annat av mina inköp från SPX som också handlar om gudar i vår nutida verklighet är fanzinet Irina av Tomas Antila. Vi får följa en ung man som fastnat i ett liv han egentligen inte vill leva och som drömmer om att möta någon som kan ge honom tro och mening i tillvaron. En dag dyker kvinnan från hans drömmar plötsligt upp. Hon säger sig vara sanningens gudinna och behöver hans hjälp.

ur Irina av Tomas Antila

Det börjar väldigt lovande. Man blir nyfiken på vad Irina egentligen har för planer och hur den manliga karaktärens liv kommer att förändras nu när det verkar som att magi brutit upp hans grå vardag. Därför kommer slutet lite hastigt och snopet. Man hade förväntat sig en annan historia. Det hela fungerar bättre ifall man känner till att serien bara var tänkt som första delen i ett större projekt och att det är Irina som är den verkliga huvudpersonen. Men idén om en ”sannings”-gudinna är mycket intressant och jag ser gärna fler berättelser om henne.