Gudalag av Marie Eriksson

Tänkte att jag skulle ta upp några av mina köp från SPX. För alla som gillar berättelser om gudar och övernaturliga väsen i moderna miljöer kan jag rekommendera serien Gudalag av Marie Eriksson. Huvudpersonen Alexandra får en morgon veta, genom ett mystiskt telefonsamtal, att hon blivit gravid och genast måste bege sig till närmaste tågstation och fråga efter Cela Mata. Cela Mata visar sig, trots sitt alldagliga yttre, vara en gudinna som är alla vandrares beskyddare och snart är Alexandra ute på en resa för att finna den gud som gjorde henne med barn. Den som bröt mot gudalagen.

Det är lågmält och allvarligt berättat, men långt ifrån nattsvart. Tankarna går oundvikligen till Sandman och American Gods av Neil Gaiman, som jag personligen är väldigt förtjust i. Det är helt enkelt någonting som är väldigt tilltalande med tanken på att gudar och andra väsen fortfarande rör sig mitt ibland oss, fast anpassade till vår verklighet. Att den till synes helt vanliga kvinnan i blomsteraffären runt hörnet skulle kunna vara en gudinna som kan bistå dig med sina övernaturliga förmågor, ifall du bara ber henne på rätt sätt.

ur Gudalag av Marie Eriksson

För att beställa Gudalag, kontakta Marie på: sylver3@hotmail.com

Ett annat av mina SPX-köp som bygger på samma koncept (alltså gudar i moderna miljöer) är Tomas Antilas serie Irina. Den tar jag upp nästa gång.