Läget

Några omtecknade rutor från den mytologiska serien som dessutom fått ny text.

Idag berättade jag för min mormor att jag skulle få komma på ”arbetsträning” ett par dagar i veckan på Sandvikens konsthall, genom rehabiliteringskursen som jag går på. ”Vad bra”, sa hon. ”Då får du ju nåt att göra”. Hon brukar alltid säga det när jag meddelar att jag ska ut på någonting som påminner om ett jobb. Som om jag bara sitter hemma och kliar mig understimulerat i armhålorna annars. Det är ju hemma allting händer! Det är där som jag är kreativ och självförverkligande och allt vad det heter.

Apropå kreativitet, så fick jag första numret av Utopi i min hand för inte så länge sen. Och jag kan bara instämma i alla lovorden som redan haglat över tidningen. Den är oerhört snyggt gjord och jag gillar större delen av innehållet. Deras manifest om den episka och eskapistiska genrens möjligheter fick mig dessutom att känna mig (om möjligt) ännu mer inspirerad inför mitt grekiska mytologi-projekt. Keep up the good work, people!

 

  • http://oli-art.blogspot.com/ Veronica

    Hahaha, jag känner verkligen igen mig! Min farmor och farfar kan inte förstå sig på andra jobb än de ”vanligaste” i deras tycke, jobba på fabrik, som lärare eller inom sjukvården. Exakt varje gång jag träffar dem frågar de mig vad det egentligen är som jag pysslar med då jag studerar 3D animation. Då jag säger att jag vill jobba som illustratör så muttrar de alltid; -Det är väll inget man kan leva på.

    Då jag studerade 2D animation i gymnasiet trodde alla att jag läste något med serier och nu då jag läser 3D animation tror alla att jag skruvar och bygger datorer. Det är så konstigt tycker jag, både illustrationer, serier, 2D animation har ju i alla fall funnits i över 100 år!

    • Li Österberg

      Haha! Ja, det är konstigt ibland att folk inte har bättre koll. Min mormor brukar dessutom alltid få ett ex av mina serieböcker och hon borde ju se att en sådan ligger det faktiskt väldigt mycket arbete bakom.