Naturmiljöer

Äntligen lite naturmiljöer. Sånt är jag bra på. Det enda problemet där är att jag inte har någon överdrivet tydlig bild av det grekiska landskapet och hur de olika årstiderna sätter sina spår. Visst, jag har tittat på en massa fotografier, men jag har aldrig själv varit där. Hur luktar det? Vad kan man höra för fåglar och insekter? Och naturligtvis, hur stor skillnad var det på landskapet under antiken och det man kan se idag?

Detta är visserligen fantasy. Jag blandar hejdlöst stilar från mykensk till hellenistisk tid och den insatte kan upptäcka massor av paradoxer (dock är den grekiska mytologin i sig väldigt motsägelsefull och omöjlig att få ihop kronologiskt på sina ställen), men jag vill ändå att miljön ska kännas någorlunda… grekisk. Eftersom den här serien till största delen utspelar sig nere i Underjorden, så har jag ännu inte haft så stora problem med den biten. Men om jag ska göra nånting av alla mina andra idéer (vilket jag verkligen vill göra), så kommer det nog krävas betydligt mer research.