Födelsedagsfirande

YES! Det finns kultur i Gävle! Den som inte alls förstår vad jag talar om kan gå hit.

Min födelsedag var egentligen i måndags. Det var ingen vidare bra dag att fylla år på. Alla museum var stängda, det var kallt som fan ute och jag tillbringade större delen av dagen med vara nedstämd över att jag inte fick till replikerna på sidan sextioåtta i den mytologiska serien. Framåt kvällen lossnade det dock, Joacim  gav mig en ny bukett tulpaner och vi bänkade oss framför datorn med te och kakor och tittade på dokumentärer om det forna Egypten (få saker är så mysiga som att titta på dokumentärer).

Det riktiga födelsedagsfirandet sköt vi dock upp till igår. Då gick vi runt nästan hela dagen i Gävle och besökte bland annat Länsmuseet. Det är ett trevligt litet museum som jag besökt ganska många gånger genom åren, men av nån anledning har det aldrig blivit av att jag dragit dit Joacim förut. Dagen avslutades med att vi gick på bio och såg Åsa-Nisse – wälcom to Knohult. När det nu har kommit en ny film efter typ fyrtio år med tunn handling, torra ordvitsar och märkliga actionscener som bland annat inbegriper älgridning och som enligt tradition totalsågas av alla kritiker, bara måste man ju gå och se den. Och med risk för att låta som en obildad tölp utan vare sig smak eller omdöme, erkänner jag öppet att jag skrattade så tårarna rann.

När jag sedan kom hem upptäckte jag denna trevliga överraskning. Den begåvade JoJo Seames (vars förträfflighet jag redan tidigare påpekat) hade tecknat en liten bild av min version av Hades från den mytologiska serien som en försenad födelsedagspresent. Min dag kunde inte ha slutat mer perfekt <3
EDIT: Och tack förresten ni alla som grattade mig på Facebook! Jag är ytterst sällan inloggad så jag brukar inte se ifall folk lämnar meddelanden till mig där. ^^;