Bonusfödelsedag

Patrik är här på besök. I fredags bestämde han att det var min bonusfödelsedag (jag fyller egentligen inte förrän den fjortonde, men då kommer han inte vara här) och gav mig en tårta. Med choklaaaaad.

Annars har dagarna fyllts av tecknande och skräckfilmer. Insåg nyligen att figurernas proportioner i förhållande till bakgrunderna varierar en hel del i min mytologiska serie. Så förargligt. Hur noga jag än tycker att jag går till väga så skiter det sig alltid när jag tecknar utan referensbilder. Jag började fundera på ifall jag borde teckna om alla rutor där proportionerna var som mest fel, konstaterade att det nog skulle bli en hel del och fick svårt att sova den natten på grund av smärre andningssvårigheter. Patrik tyckte dock att jag kunde låta allt vara som det var, eftersom folk i regel inte verkar bry sig så mycket om bakgrunder. Eller i alla fall inte lägga märke till om allt stämmer eller inte. Nå, det är hur som helst några rutor i den serien som ska tecknas om på grund av andra orsaker, så jag får se hur jag gör.

  • http://www.blogger.com/profile/06211095992353113280 Malin

    Jag är jättenonchig mot mina bakgrunder och gillar inte att vara noga (ibland blir det ingen bakgrund alls i rutorna). Men jag tänker att folk inte bryr sig om eller ser ifall det t.ex. är en annan soffa folk sitter i än förra gången i samma hem. Eller annan färg på kuddarna eller en annan planlösning… Men jag undrar, brukar du titta mycket på bakgrunderna i serier som du läser och se när det blir "klaffel" och sånt? Undrar hur vanligt det är att folk ser sånt!

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Nej, jag brukar oftast inte lägga märke till fel i andra tecknares bakgrunder. Eller i alla fall inte bry mig så mycket, om jag skulle upptäcka dem. Sedan beror det lite på vad det är för typ av serie. Jag tittar mycket mer på bakgrunderna i de serier där bakgrunderna är av större betydelse. Och tyvärr så är min mytologiska serie lite av en sådan, det vill säga bakgrunderna är viktiga för att förmedla en viss typ av stämning. Men bara det ser någorlunda riktigt ut, så klarar jag mig nog. Figurerna är ju ändå viktigast.

  • http://www.blogger.com/profile/06211095992353113280 Malin

    Mm. Du är ambitiös. Det brukar ju bli jättesnyggt, det du gör.Nu kommer jag som på att jag nog brukar titta mycket på bakgrunder där det är meningen att man ska titta. Som i Don Rosa-serier där det är alldeles fullt med detaljer. (Medan Carl Barks tydligen var helt inkonsekvent med bakgrunderna, fast man inte märker det om man inte får det utpekat för sig, inte jag iaf. Nåja.)