Bokrea och snart ny hemsida

I onsdags åkte jag in till Gävle för att gå på Akademibokhandelns bokrea (ni tror väl inte att vi har nån akademibokhandel i Sandviken?). Jag hade sett att de skulle sälja en skitsnygg bok med Alfons Muchas bilder som jag gärna ville lägga vantarna på. Tyvärr var jag för lat för att åka in till klockan sju då rean började och när jag väl infann mig strax efter middagstid var boken förstås redan slutsåld. Det borde jag ha förstått. Alla älskar Mucha. Men jag lyckades hitta ett par andra intressanta böcker istället: Gay – en världshistoria (givetvis med ett helt kapitel om homosexualitet i antikens Grekland och Rom) och Herodotos – den förste globalisten av Sture Linnér. Annars fanns det inte så många roliga böcker på historiaavdelningen. De flesta handlade om krig eller om mäktiga män (ofta om mäktiga män som krigade).

Min blogg kommer förresten snart att föras över till min nya hemsida (som Joacim sitter och arbetar med), men förhoppningsvis kommer den här adressen att automatiskt leda dit.