Istället för man i svart kjol

En nyklippt Li med lilla Diotima på axeln. Egentligen ville jag lägga upp ett foto på Joacim klädd i min svarta kjol som stod i köket och lagade mat med undertexten: ”Så här ska det se ut. Män ska vara klädda i svarta kjolar och stå vid spisen”. Tyvärr vägrade han ställa upp så ni får hålla till godo med mig istället. Familjen lär bli mindre entusiastisk över att ordningen nu är återställd med mitt hår. De enda gångerna som min mormor fått nåt lite mörkt i blicken när jag pratat med henne är när hon kommit in på det ”avskalade” huvud som jag brukar ha.

Det går långsamt framåt med grekiskan. Även om jag tycker att det är roligt med språk, så är jag definitivt inget geni på området. Jag har i alla fall lärt mig säga några fler ord än rövhål. ”Jag är bäst”, till exempel. Είμαι ο καλύτερος. Είμαι betyder inte ”jag”, som man lätt kan tro, utan ”är”. Eftersom ordet är böjs olika beroende på vem det syftar på, så skriver man i grekiskan sällan ut några personliga pronomen, eftersom det blir överflödig information.