Jag vill ju bara teckna

Gjorde den här teckningen som en födelsedagspresent till Patrik. Det är hans karaktärer Johanna och Eliana från vårt gemensamma projekt ”Johannasviten” (ifall någon inte skulle känna till det).

I måndags började jag nån slags arbetslöshetskurs i Gävle. Nästa möte är imorgon, då det är tänkt att jag ska berätta lite mer om mig själv för att se hur jag eventuellt skulle kunna komma vidare. Det enda jag vet är att jag vill teckna. Det är det som alltid skänkt mål och mening i mitt liv, men jag har aldrig kunnat leva på det. Mitt dilemma består i att hitta någon försörjningsmöjlighet som jag med mina sociala problem skulle kunna klara av och som samtidigt lämnar tillräckligt med tid över för att teckna. ”Jag kan sitta nere i ett mörkt lager och sortera skruvar, bara jag slipper ha med folk att göra”, sa min mor en gång när hon var på ett liknande samtal. Tyvärr finns det ju inga sådana jobb längre.

  • http://www.blogger.com/profile/13872281779827534403 Nickan

    Posten kan väl vara något att fundera över? Där har ju andra stora svenska författare jobbat.Sångaren och gitarristen i norska Darkthrone har jobbat på Posten i 21 år. Jag vet inte, men jag tror inte han heller är särskilt glad över att behöva umgås hela dagarna. Hur som haver – så uträttar han storverk …

  • http://www.blogger.com/profile/17599484486103694480 Sliven

    Posten är rätt trevligt att jobba på, de brukar behöva extra postsorterare runt jul. Testa?

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Ah, posten hade jag inte ens tänkt på! Det kanske skulle funka. Tack för tipset!