Lite klotter från igårkväll

Ja, det där hände faktiskt igår. Jag höll aldrig på att sluta gråta nån gång (citatet från avsnittet kan vara lite felaktigt dock, jag var för lat för att leta upp den exakta texten). Egentligen är det lite underligt att jag blev så förälskad i grekisk mytologi någon gång under tonåren, för som barn var jag verkligen rädd för de grekiska sagorna. De hade ju vanligtvis inget ”och så levde de lyckliga i alla sina dagar-slut”. Det var inte alls säkert att de slutade när hjälten fått prinsessan, kungariket eller vad han nu eftersträvade (ja, det var ju oftast en ”han”). Det kunde mycket väl sluta efter att han fått allt och förlorat det igen, förkrossad och fullkomligt trött på livet. Människans tillvaro var jämmer och elände och de som stod gudarna närmast fick oftast lida mest.

  • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

    Jag hade glömt att det var Michael Gambon som var berättaren i den serien. Han har en så bra röst…!

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Ja, perfekt berättarröst!