Hymn

De tre erinyerna presenterar sig själva under väldigt dramatiska former. De är bara bifigurer i serien som jag håller på med, men hör helt klart till de som är roligast att teckna. Det var rätt roligt att skriva ner deras hymn också. Den är inspirerad av vissa stycken i Iliaden, Teogonin av Hesiodos, Eumeniderna av Aischylos samt den orfiska hymn som faktiskt finns till erinyerna. Först hade jag ambitiöst föresatt mig att skriva deras presentation på hexameter, men insåg snart att jag nog inte var en tillräckligt bra poet för att få till både formen och innehållet som jag ville ha det.

Vad vill jag annars säga med det här inlägget? Jo, att arbetet med serien går stadigt framåt och att jag förtränger alla tankar om att allt egentligen kanske bara är skit så gott det går (jag verkar aldrig komma ifrån dem helt). Fyrtiofem sidor klara.

  • Göran S

    "jag förtränger alla tankar om att allt egentligen kanske bara är skit så gott det går"Bättre recept på hur man ska ta sig igenom livet finns inte!

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Yay! Jag har funnit den stora hemligheten!