Snart bär det av

Jag lovar, jag ska snart sluta prata om politik. Egentligen känns det som att jag inte borde göra det alls, med tanke på hur oinsatt jag är. Men jag tyckte att Tanja Suhinina skrev ett bra inlägg angående att Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen. Personligen gillar jag inte alls deras politik och vill definitivt inte ha dem i Riksdagen, men jag anser inte heller att det är en vettig strategi att demonisera eller ignorera dem eller hävda att deras röster inte får höras överhuvudtaget (i en vallokal i Sandviken var det till exempel någon som stulit alla SD:s valsedlar). Som jag och Joacim tidigare talat lite om, så kan sådana metoder ibland motverka sitt syfte. Folk börjar tycka synd om dem och så får de ännu mer sympatier. Man kunde önska att alla extremister som vill förändra samhället NU kunde gå en kurs i psykologi och lära sig hur människor fungerar innan de gör en massa idiotgrejer som stjälper mer än det hjälper.

För att tala om något helt annat, så åker jag till Göteborg imorgon för att finnas på plats på bokmässan. Jag och Patrik ska sitta och signera vår bok på fredag 17-18 i monter A01:41. I vanlig ordning är jag så nervös inför det hela att det nästan gränsar till ren ångest. Lång tågresa, fullt med folk och massor av intryck. Huvudvärkstabletter av alla de slag följer med i packningen och jag försöker att bara tänka på de positiva bitarna (som ju faktiskt överväger de negativa).
Huzzah.

 • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

  Välkommen! 🙂

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack! 🙂

 • http://jennula.com Jenny

  Hoppas du kommer ha kul på bokmässan! 🙂 Jag är i GBG, men kommer nog inte betala in mig på mässan (ska dock gå på någon releasefest på fredagskvällen), annars hade jag lugnt kommit förbi och sagt hej =)

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack! Jag var bara där i fredags och det gick rätt bra. Releasefester och sånt brukar jag tyvärr inte orka gå på. Mässan tröttar ut mig för mycket. ^^;