Vän av skumrask och natt

Med gudar och dödliga umgås han, Hermes, gagnar några ibland, men oupphörligt, sen nattens mörker fallit, bedrar han och gäckas med människosläktet (ur en av de homeriska hymnerna till Hermes).

Det blir sällan av att jag gör fristående teckningar numera, serierna tar nästan all tid, men igårkväll knåpade jag ihop den här. Igår var en riktigt usel dag, då jag fastnat i en ond cirkel av snorande och nysande (som jag nämnt förut nyser jag av att snyta mig, vilket förstås ger upphov till ännu mer snor), så för att lätta upp humöret bestämde jag mig för att bara sitta och klottra för nöjes skull. Fast Hermes är ju trots allt med i mina serier, så teckningen är inte helt off.

  • Göran S

    Så du har alltså uppfunnit perpetuum mobile? Om Sverige bara kunde ta till vara din snor-energi kunde vi lösa växthuseffekten!Den där Hermes-bilden gör det bara ännu mer nödvändigt att någon brutal person — som kan men inte måste vara du — tar tillfället i akt på bokmässan att vrida om armen på någon bokförläggare tills han ber om nåd och lovar att ge ut en mytologi-bok med bilder av dig och texter av lämplig person som kan men inte måste vara du.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Haha! Ja, då hade det kommit ut något gott av eländet.Att illustrera en mytologibok vore askul, även om jag har en känsla av att alla mina versioner av gudarna kanske inte skulle gå hem hos andra. Allt jag gör har ju en tendens att bli så gulligt.Nåja, om bara någon är villig till att ge ut mina mytologiska serier, så är jag nöjd.