Livstecken

Jag har inte dött eller så, men jag åkte iväg till Uppsala förra veckan. Och så har jag varit lite krasslig också, men det är inte så mycket att orda om. Joacim kommer snart att flytta in hos mig i Sandviken för en tid, så jag tänkte att det vore lämpligt att passa på att uppleva Uppsala medan jag ännu har möjlighet att åka dit över flera dagar.

Så nu har jag:
Traskat över ett gravfält från yngre järnåldern.
Ätit mullbär i botaniska trädgården.
Hört Göran Semb berätta om när han censurerade Torsten Ehrenmark.
Besökt en utställning om Emanuel Swedenborg på Upplandsmuseumet.
Slutligen skaffat ett ex av andra delen av Theos ockulta kuriositeter av Ola Skogäng.
Dreglat över en bok om Dervenipapyrusen i bibliotekskatalogen på universitetsbiblioteket (tyvärr inte inne för tillfället).
Doppat fötterna ordentligt i vattnet längs trappstegspyramiden i Berthåga kyrkogård.

Sedan har jag faktiskt skissat sida tjugofyra och tjugofem på den mytologiska serien också, sittandes omväxlande vid Joacims köksbord och på knä framför vardagsrumsbordet. Hur klarar sig vissa människor utan ett skrivbord? Det undrar jag.

  • Göran S

    "Hur klarar sig vissa människor utan ett skrivbord? Det undrar jag."Själv försöker jag lösa det genom att inte arbeta.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Jag som inte vill arbeta för att KUNNA sitta vid skrivbordet.

  • Anonymous

    Censurerat Torsten Ehrenmark? Det får du berätta om nästa gång vi ses, Göran./ola he