Vilsna mänskor

Hurra, nätet är tillbaka! Från det vardagliga och triviala i det förra inlägget hoppar vi nu till det mytologiska och existentiella. Ovanstående sida är nummer tjugo. Eftersom jag inte har något detaljerat manus, utan bara skrivit ner handlingen i stora drag, är jag fortfarande osäker på hur lång serien kommer bli. Min gissning är dock att den blir mellan fyrtio och femtio sidor. Det är tänkt att vara en rätt lågmäld berättelse, men ibland oroar jag mig för att den kanske är lite för seg och utdragen. Borde nog egentligen låta fler personer läsa den.

Nu när den femte Johannaboken är färdig (har jag nämnt det? Den är färdig! WHEEEE!) borde jag också ta itu med det sista kapitlet av ”Theia mania”. Det har jag verkligen varit för seg med och nu när Johannaboken är klar har jag ingen ursäkt att skjuta upp det längre. Det ät bara det att den mytologiska serien har en förmåga att helt ta mig i besittning. Den är som en okuvlig brand i min hjärna.

Sedan är det ju det här med pengar. Jag har unnat mig själv att vara helt ledig ett par veckor, men snart måste jag tillbaks till arbetsförmedlingen. Fortfarande inget nytt om den neuropsykiatriska utredningen, förutom att den kommer äga rum i Sandviken istället för Gävle på grund av omorganiseringar inom vuxenpsykiatrin. Det enda jag fått veta är att jag inte ska behöva vänta i flera år. Och det låter ju… bra.

 • Göran S

  "Ovanstående sida är nummer tjugo"Och även direkt ojuste marknadsföring, eftersom vi vet att vi kommer att få vänta så länge innan vi kan läsa hela historien.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Mä! Jag måste ju visa att det händer saker, så ni inte tror att jag bara sitter och slöar.Med tanke på vilket maniskt förhållande jag har till den här serien, så skulle det nog inte ta så fasligt lång tid att få den färdig om det inte vore för det att man måste lägga tid på att överleva också.

 • http://www.blogger.com/profile/01051603540945726151 Tomas Antila

  jag gillar verkligen dialogen. Jag tycker den känns väldigt trovärdig. Och jag ser verkligen fram emot att läsa den här serien:)

 • http://talk.consimworld.com/WebX?14%4065.k2cKbTrPjVI.54%40.1dcdf4df Göran S

  Ja, den där tiden som läggs på att överleva känns ofta bra bortkastad.Håller med Tomas om dialogen, bortsett från färjkarlens "jävligt", som stack en smula i ögonen på mig. Även om jag inte precis håller mitt eget tal fritt från svordomar har jag en smula svårt för dem i skrift — fast jag inser förstås att du har ett betydligt närmare förhållande till just den där färjkarlen än jag…

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tomas:Tack! Jag satt rätt länge och finslipade den där dialogen, så jag är verkligen glad att den känns trovärdig. :)Göran:Jag har alltid föreställt mig Karon som lite grov i mun. Gillar du inte svordomar rent allmänt eller tycker du att det känns extra opassande i en sån här serie?Svordomar och kraftuttryck är annars något som är lite problematiskt i mina mytologiska serier, eftersom jag vill undvika att använda ord som alldeles för uppenbart är kopplade till kristendomen (det är ju "jävligt" också förstås, men inte lika uppenbart som "fan" och "helvete"). Och använder jag knappt några svordomar alls är jag rädd att språket blir för mesigt.

 • Göran S

  Rent allmänt har jag svårt för dem i skrift; här fanns ju en viss extra komplikation i det förkristna användandet av "jävligt". Jag tror jag skulle ha reagerat mindre på ett "förbannat", men det är ju inte heller lika fult, så det är förmodligen huvudsakligen därför.Påminn mig om Torsten Ehrenmark nästa gång vi träffas så berättar jag om när jag censurerade honom…