Tröttare än vanligt

Igår klev jag upp en timme tidigare eftersom jag skulle följa med bibliotekspersonalen och äta frukost på ett café i Gysinge. Trevligt förstås, men även trevliga saker omvandlas lätt till orosmoment i min hjärna, så naturligtvis låg jag och vred och vände på mig en evighet innan jag lyckades somna natten innan. Det är bara ungefär fem mil till Gysinge (Gästrikland är ett så pass litet landskap att ingenting ligger speciellt långt bort), men för säkerhets skull tog jag en åksjuketablett strax innan. Klokt beslut. Vägen dit gick längs slingriga, mindre vägar. Ganska fin utsikt dock, med ståtliga tallskogar och Storsjön som glittrade i solen.

Dess värre blir man ganska trött av de här åksjuketabletterna – som dessutom verkar i tolv timmar. Så jag gick runt lite som i en dimma resten av dagen och förmådde knappt göra någonting när jag kom hem igen. Gjorde några tappra ansträngningar vid skrivbordet, men gav upp vid nio och kröp ner i sängen istället. Som vanligt innan jag ska sova gick jag igenom några idéer till mitt grekiska mytologi-projekt (det finns alltid ett överflöd av dem). Spelade upp dem som animerade sekvenser i huvudet. Argh, jag vill verkligen läsa de där berättelserna! Synd att jag måste teckna dem först.