På biblioteket

Jag är djupt fascinerad av de thailändska böckerna på biblioteket. De har så söta, glassiga omlag med starka färger, snirklig text och ibland rent av glitter. Titta bara, till och med en simpel ordbok är knallrosa med fjärilar på.

Ens förmåga att förstå andra människor kan annars ibland sättas på prov när man vistas här. För inte så länge sedan hittade jag en bok instucken på Dog-hyllan som egentligen skulle stå på avdelning F. Alltså, jag kan förstå att man inte alltid orkar sätta tillbaka en bok precis där den ska stå, men att man sätter den inte bara på fel hylla utan även på helt fel avdelning… Va? Vad är det för människor som gör sånt?

Det här skulle egentligen ha varit den sista veckan på min praktik, men jag lyckades få den förlängd med en månad. Så jag kan skjuta upp min oro och ovisshet inför framtiden ännu en liten tid.