Midsommarbilder

På midsommarafton var jag hembjuden till Maria och Märi som bor i ett litet kollektiv ute på landsbygden i Storvik (knappt en mil ifrån Sandviken). Maria är en arbetskamrat från biblioteket, men vi var faktiskt lite bekanta innan dess. Så igår blev det blommor, granskog, röda stugor med vita knutar och katter överallt för hela slanten. Det var så midsomrigt som det kunde bli utan folkdräkter med knätofsar. Märi spelade till och med ”Visa i midsommartid” på blockflöjt. Och. Inget. Alkohol.

Maria och Märi utanför huset.

Det fanns katter till och med i hyllorna.

Strax före maten tog vi en promenad längs grusvägarna runt omkring. Stötte först på en porlande bäck och som jag nämnt tidigare så ÄLSKAR jag porlande bäckar. Men det vi upptäckte senare tog nog ändå priset…

Kan man önska sig något mer av sin midsommar? Tror nog inte det. Enda nackdelen var väl att jag ju faktiskt är allergisk mot pälsdjur och eftersom Maria och Märi förutom katter även hade marsvin, så fick jag åka hem vid åtta-tiden för att inte bli alltför sjuk.